Ledig tjänst som Språk- och Samhällskoordinator

28 jun 2024

 

Ledig tjänst: Språk- och Samhällskoordinator

Företag: Yalla Trappan

Arbetsplats: Malmö

Omfattning: heltid, tillsvidare eller tidsbegränsad anställning

Om Yalla Trappan
Yalla Trappan är ett arbetsintegrerande socialt företag och kvinnokooperativ som drivs av en ideell förening på Rosengård i Malmö. Idag har Yalla Trappan ca 50 anställda och tar även emot praktikanter för arbetslivsintroduktion i våra olika verksamhetsgrenar.

Yalla Trappans målsättning är att skapa arbetstillfällen och ökad ekonomisk självständighet för utlandsfödda kvinnor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Genom att tillvarata den stora kompetens som finns bland Yalla Trappans medarbetare och praktikanter har vi gemensamt skapat en livskraftig och stabil verksamhet präglad av samhörighet och innovationsrikedom.
Läs gärna mer på www.yallatrappan.se

Om Yallas väg till arbete
Yallas väg till arbete är ett projekt i samarbete mellan Yalla Trappan, Arbetsförmedlingen och Malmö stad. Det övergripande syftet är att verka för ökad sysselsättning och minskat utanförskap för gruppen utrikesfödda kvinnor som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Praktik varvas med teori inom våra verksamheter storkök, lokalvård och sömnad, där vi lägger fokus på branschinriktad svenska. Målet är att närma sig arbetsmarknaden och att stärka individen genom ny kunskap och motivation.

I Yallas väg till arbete ökar vi deltagarnas självkänsla genom att tillsammans hitta varje enskild individs unika kompetenser, kvaliteter och kunskaper samt utvecklingsområden och möjligheter. Målsättningen och resultat är individuellt anpassade handlingsplaner där deltagare ges motivation och kunskap för att ta sig vidare till anställning eller utbildning.

Om tjänsten
Vi söker en engagerad och målinriktad person för rollen som Språk- och Samhällskoordinator. Som Språk- och Samhällskoordinator kommer du att vara ansvarig för att planera och genomföra undervisningen och aktiviteter för projektdeltagare i projektet Yallas väg till arbete.

Det är viktigt för oss att du är lyhörd, kreativ och möter varje kvinna utifrån hennes förutsättningar. Du är en god organisatör och leder arbetet mot verksamhetens mål.
Du är trygg i rollen att stå framför en grupp.

 

Arbetsuppgifter

·       Planering för undervisning i vårt studierum

·       Hålla undervisning i svenska språket

·       Hålla undervisning i svensk arbetskultur, arbetsmarknadskunskap, jämställdhet hälsa och grundläggande datorkunskap.

·       Planera och genomföra studiebesök.

 

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som är engagerad och har ett stort tålamod.

  • I din roll är det viktigt att du är tydlig och pedagogisk.

  • Pedagogisk utbildning är dock inte ett krav, det viktiga är att du är rätt person för tjänsten.

  • Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta med målgruppen och av att leda deltagare i undervisning.

  • God kommunikations- och samarbetsförmåga.

  • Du har coachande förhållningssätt.

  • Du arbetar strukturerat men är också flexibel och bekväm med att ändra planeringen efter målgruppens behov.

  • Du är bekväm med att arbeta självständigt.

Ansökan: Skicka ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför just du skulle passa för rollen som Språk- och Samhällskoordinator på Yalla Trappan.
Maila din ansökan till vår verksamhetschef Therese Frykstrand therese@yallatrappan.se
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Therese på therese@yallatrappan.se eller Anna Rydén, projektledare i Yallas väg till arbete anna@yallatrappan.se

Märk din ansökan med "Språk- och Samhällskoordinator".

Vi ser fram emot din ansökan senast 26 juli.